Schrapfabriek: meer tekst met vorm en beeld

Mijn bedrijf heet De Schrapfabriek. Dat klinkt mooi. En groot. Zo groot zelfs, dat sommige mensen denken dat ik heel veel schrijfslaven in dienst heb. Dat is niet zo. Gelukkig ben ik alleen mijn eigen baas.

Is dat nou niet eenzaam, altijd in je eentje achter een laptop?

Dat valt reuze mee. Om te beginnen deel ik een kantoor/atelier met journalist Anton de Wit en restaurator Madieke Fleuren. Anton schrijft veel over spirituele zaken, terwijl Madieke – aardser kan het bijna niet – antieke globes restaureert. Misschien een onverwachte combinatie, maar het werkt prima.

Naast fijne kantoorgenoten heb ik ook een uitgebreid netwerk van collega-tekstschrijvers, journalisten, (beeld)redacteuren, bladenmakers, vertalers, seo-specialisten, fotografen, webdesigners, illustratoren en vormgevers.

Want een tekstschrijver werkt zelden alleen.

Ik werk graag samen met professionals uit het netwerk teeveebee. Schrijfslaven zul je er niet aantreffen. Wel heel veel professionals op het gebied van tekst, vorm en beeld. Mensen die graag kennis en ervaring met elkaar delen, en vaak met elkaar samenwerken. Tefke van Dijk is in 2011 met dit netwerk gestart op LinkedIn, als besloten netwerkgroep. Sinds kort treden we ook naar buiten als groot professioneel netwerk voor potentiële opdrachtgevers.

Dus heb je een klus die meer vraagt dan schrijfwerk alleen? Ook daarvoor kun je bij De Schrapfabriek terecht.